top of page
  • Writer's pictureLaura Glinskė

Nemokama psichologinė pagalba

Kiekvienam gali prireikti specialistų psichologinės pagalbos, ištikus emocinei krizei. Laimei, Lietuvoje turime nemažai skubios psichologinės pagalbos tarnybų, kuriose telefonu ir internetu emocinę paramą teikia specialiai tam paruošti savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai.

Šiame įraše paminėsiu keletą nemokamos emocinės paramos tarnybų Lietuvoje bei pasidalinsiu jų kontaktais. Skambučiai visais šiais numeriais yra nemokami.


Kritiniu metu svarbu gauti lengvai prieinamą, anonimišką emocinę paramą, sumažinti patiriamą emocinį skausmą, padėti atlaikyti ir įveikti sunkumus.

Kviečiu iš arčiau susipažinti su kiekviena emocinės paramos linija ir ištikus bet kokiai krizei, nesidrovėti susisiekti su bet kuria iš jų telefonu bei (arba) internetu.


Jaunimo linija


Jaunimo linija - viena didžiausių Lietuvoje veikiančių nemokamos emocinės paramos telefonu ir internetu tarnyba. Nuo 1991 metų veikiančioje tarnyboje dirba apie 350 savanorių (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Skuode) Emocinę paramą čia teikia specialiai šiam tikslui apmokyti ir paruošti savanoriai.


Skambinkite telefonu: 8 800 28888 (visą parą)

Pokalbis internetu: www.jaunimolinija.lt/pokalbiai-internetu (nuo pirmadienio iki šeštadienio 18-22 val.)


Vilties linija


Vilties linija - emocinės paramos tarnyba suaugusiesiems, teikianti nemokamą, anonimišką emocinę paramą telefonu bei laiškais visos Lietuvos gyventojams. Kiekvienas „Vilties linijos“ konsultantas ar savanoris vadovaujasi konsultanto etikos principais. Pagalbą teikia savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai.


Skambinkite telefonu: 116123 (visą parą)

Pokalbis internetu: 116123@viltieslinija.lt arba vilties.linija@gmail.com (į laiškus atsakoma per 3 d.d.)


Pagalbos moterims linija


Pagalbos moterims linija - tarnyba, kur dirba įvairaus amžiaus savanorės. Neretai jos pačios yra susidūrę su gyvenimo sunkumais bei dvasiniu skausmu. Visos savanorės yra praėjusios atranką, baigusios specialius emocinės paramos teikimo mokymus ir pasiruošusios Jums padėti. Ypatingas dėmesys čia skiriamas moterų problemoms ir tikima, kad moterį geriausiai supranta kita moteris.


Skambinkite telefonu: 8 800 66366 (visą parą)

Pokalbis internetu: pagalba@moteriai.lt arba www.pagalbosmoterimslinija.lt (kiekvieną dieną 18-21 val.)


Nelikite abejingi nei savo, nei savo artimųjų ar draugų skausmui. Laiku suteikta emocinė pagalba gali išgelbėti gyvybę.

168 views
bottom of page